Inför det andra internatet

Efter helgerna ses vi igen den 17-19 januari på Bommersvik för ett internat som fokuserar på Den svenska modellen och det nya Sverige. Bland gästerna finns arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, finansutskottets ordförande Fredrik Olovsson, LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson och flera förbundsordföranden och vice ordföranden från LO-förbunden. Dessutom medverkar forskarna Anders L Johansson och Agneta Stark.

Efter att vi setts den helgen öppnas den uppdragsutbildning på distans om 3 högskolepoäng på Uppsala Universitet Ekonomisk-historiska institutionen.
 
Rent praktiskt kommer det gå till så att ni under helgen får några frågor som ska besvaras skriftligt till universitetet och svaren ska bygga på det som står i böckerna som ingår i kurslitteraturen. De böckerna som ingår är:
LO: 1900-talet och ett nytt millenium av Anders L Johansson och Lars Magnusson
Rikshushållaren: Gunnar Sträng i socialdemokratins tjänst av Anders L Johansson
Makten över arbetsmarknaden: ett perspektiv på Sveriges 1900-tal av Svante Nycander
 
Böckerna kan lånas på bibliotek, av tidigare deltagare eller köpas.
 
(Anders L Johansson kommer att ta med sig sina båda böcker för försäljning till förlagspris under helgen - 100 kronor per bok. Men han vill gärna veta ungefär hur många böcker han ska ta med sig – så om du vill försäkra dig om ett exemplar så anmäl det i kommentarsfältet på min fråga om det i facebookgruppen.)
 
Jag vill också tipsa om en gratisskrift från SCB som kan vara bra att bekanta sig med (alltså kolla lite i – inte läsa från pärm till pärm ) inför Agneta Starks pass på lördagen. Den heter På tal om kvinnor och män och finns att ladda ner på SCBs hemsida. Jag lägger upp en länk i facebookgruppen.
 
Med det hoppas jag att ni fått all den info jag utlovat att ni skulle få före helgerna. Program, dokument om hemuppgift och litteraturlista finns att ladda ner från kurssidan. Om ni saknar något eller undrar något är ni varmt välkomna att höra av er.
 
Jag hoppas att ni får chansen att vara lite lediga och ladda under de kommande helgerna så ses vi och möter de nya året och det återvändande ljuset tillsammans i mitten av januari!
Häls Carina